© Sud de France
Côtes de Thau
Dom. La Grangette, ‘Vincent’ IGP Côtes de Thau - Ed. Barbara Stok € 8,50
Druif: grenache noir, cabernet franc en merlot. Zachte soepele wijn, geur van rood fruit, licht
pepertje. Serveren bij biefstuk, kip, kalfsvlees. Plezierige wijn voor elke dag, zeer geschikt om
te schenken op feestjes en partijen.
Côtes de Thau
Dom. La Grangette, ‘CocoriKo’ - IGP Côtes de Thau € 9,75
Druif: picpoul noir. Lichte kleur, fris en floraal. Zomerse rode wijn, bij gevogelte en gebraden
rood vlees.
Côtes de Thau
Dom. La Grangette, ‘La Part du Diable’ - IGP Côtes de Thau € 15,95
Druif: 100% syrah, 12 maanden rijping op eikenhout. Geur van bramenjam met hint van kruidnagel.
Krachtige maar soepele wijn.
Corbières
Fam. Fabre, Ch. de Luc ‘Les Grands Murets’ (bio) - AOC Corbières € 8,95
Druiven: carignan, syrah, grenache. Aroma’s van zwarte en rode bessen, kruiden en vanille.
Rijpt zes maanden op Amerikaans eiken. Neus: vanille en cederhout. Zachte tannines in de
mond. Combineert met wild, rood vlees met bijvoorbeeld paddenstoelen en met harde kazen.
Corbières-Boutenac
Fam. Fabre, ‘Ch. Fabre Gasparets’ (bio) - AOC Corbières-Boutenac € 14,95
Druiven: mourvèdre, syrah en carignan. Diep robijnrood. Neus intens met aroma's van
morellen. In de mond een aromatische complexiteit, elegante tannines, zwart fruit en specerijen.
Wild, gegrild vlees, gevogelte, harde kazen
Languedoc-La Clape
Ch. Marmorières, ‘Les Olivettes’ - AOC La Clape € 8,55
Druiven: grenache noir, syrah, carignan en mourvèdre. Mooi purperen kleur met neus van fruit en
specerijen. Aangename tanines in de mond met provencaalse kruiden, kruidnagel en eucalyptus.
Serveren bij gevogelte in saus en rood vlees.
Languedoc-La Clape
Ch. Marmorières, ‘Marquis de Raymond’ - AOC La Clape € 16,25
Druiven: grenache noir, syrah, carignan en mourvèdre. Mooie paarse kleur met rode highlights. Overweldigende
pittige en fruitige neus. Aroma's van kers, kruidnagel en peper. In de mond aangename zachte tannines.
Begeleider van gegrild rood vlees, cassoulet en wild.
Faugères
‘Chateau La Liquière’ (bio) - AOC Faugères € 11,95
Druiven: mourvèdre, grenache noir, syrah en carignan. Neus: licht en donkerrood fruit en
specerijen. Drinken bij lam, ossenhaas, duif en parelhoen.
Faugères
‘Ch. La Liquière, ‘Les Amandiers’ (bio) - AOC Faugères € 10,95
Druiven: mourvèdre, grenache noir, syrah en carignan. Mooie aromatische geur van fris rood
fruit. Past goed bij de mediterrane keuken: gevulde groenten, gemarineerde paprika, gegrild vlees.
.
Saint Chinian
Boissezon-Guiraud, ‘Les Cerises’ - AOC St. Chinian € 8,95
Druiven: syrah et cinsault. Geur van koffie en tabak. Roept de frisheid van kersen op. Bij
gebraden kip en rundvlees.
Hérault
Boissezon-Guiraud, ‘Sans Pareil’ - IGP Hérault € 7,25
Druiven: 100 % Grenache Aroma's van rood fruit, lichte hints van kruiden; fris. Ongecompliceerde wijn, ideaal bij charcuterie en paté’s of om zo te drinken.
Minervois
Dom. Vordy, ‘Cuvée Louise’ (bio) - AOC Minervois € 9,90
Druiven: grenache noir, syrah en carignan. Rijpt 12 maanden in betonnen kuipen. Geur van kersen,
viooltjes, truffel en nootmuskaat. Soepele wijn met zachte tanines. Bij wild en stoofschotels.
Minervois
Dom. Vordy, ‘Cuvée des René’ (bio) - AOC Minervois € 13,90
Druiven: mourvèdre en grenache noir. Heeft 14 maanden houtrijping op Frans eiken. Tonen van
zwarte bessen en frambozen. Bij wildstoofschotels (civet) en magret. Kan 10 jaar liggen.
Minervois
Dom. Cailhol Gautran – ‘Cantus Vitus’ - AOC Minervois € 8,95
Druiven: grenache noir, syrah en carignan. Rijpt 12 maanden in betonnen kuipen. Geur van kersen,
viooltjes, truffel en nootmuskaat. Soepele wijn met zachte tanines. Bij wild en stoofschotels.
Grès de Montpellier
Vignerons du Pic, Ch. Assas 'Reserve' - AOC Languedoc-Grès de Montpellier € 10,95
Druiven: grenache noir, syrah. Neus van frambozen, geconfijte kersen en peper.
Past goed bij blanquette van kalkoen of varken, gegrilde entrecote en volle kazen als Beaufort.
Languedoc-Pic St. Loup
Vignerons du Pic, Tour du Roc AOC Languedoc- Pic St. Loup € 11,45
Druiven: grenache noir, syrah. Neus van zwarte bessen, viooltjes en peper. Past goed bij gegrild
lamsvlees, wild en sterke kazen.
Languedoc-Terrasses de Larzac
Castelbarry, Le Salut de la Terre AOC Languedoc- Terrasses de Larzac € 9,45
Druiven: grenache noir, syrah, mourvedre. Gedroogd en vers rood fruit met veel kruidigheid is volop aanwezig.
Krachtige aanzet en een compleet mondvullend effect. Vol in de mond met fraaie tannines en lange afdronk.
Bij rund- en lamsvlees, zowel gegrild als gestoofd.
Fitou
Dom. Bertrand-Bergé, Les Origines (bio) - AOC Fitou € 10,50
Druiven: grenache noir en carignan. Rijpt 18 maanden in betonnen kuipen. Geur van
donkerrood fruit, kaneel, drop en leer. Serveren bij gegrild rood vlees en magret de canard.
Côtes Du Roussillon Villages –Maury Sec
Mas Des Marinols – AOC Côtes Du Roussillon Villages - Maury Sec € 18,95
Druiven: grenache noir, syrah en mourvèdre. Geur vegetaal, paprika en rode peper.
In de mond intens, complex en met fluweelachtige tannines.
Côtes Du Roussillon Villages-Tautavel
Vign. Catalans ‘Signature’ - AOC Côtes du Roussillon Villages Tautavel (tijdelijk niet leverbaar) € 9,45
Druiven: grenache noir, syrah, en carignan. Geur intens. donkerrood fruit, peper, tapenade en eucalyptus.
In de mond fluweelachtig, rijp fruit, en specerijen. Bij tapas, stoofschotels, eend en geroosterd varkensvlees
Côtes Du Roussillon Villages – Caramany
Vign. Catalans ‘Fûts de Chêne’ – AOC Côtes du Roussillon Villages Caramany € 9,45
Druiven: grenache noir, syrah, en carignan. 12 maanden op eiken vaten. Geur intense aroma’s van specerijen, vanille en confiture van rood fruit. In de mond fluweelzachte tannines en rijp rood fruit. Bij tapas, stoofschotels, wild gevogelte, eend en geroosterd varkensvlees.
Côtes Du Roussillon Villages-Latour de France
Vign. Catalans ‘Signature’ - AOC Côtes du Roussillon V. Latour de France € 9,45
Druiven: Grenache, Syrah en Carignan. Donkere granaatkleur met paarsachtige reflecties. Expressieve neus met tonen rijpe bramen,
rood fruit in cognac, garrigue en zoethout. Stevige smaak, dicht en geconcentreerd, met zijdezachte tannines en met een lange en kruidige afdronk. Bij duif met druiven, hazenpeper, coq au vin, gestoofd rundvlees, steak met peper, hertenpaté en osso bucco.
Perfect bij kazen zoals oude Camembert of Morbier.